Huis + Liefde = Thuis

 

Lieve allemaal,

Fijn dat je weer op m’n blog bent om m’n nieuwe verhaal te lezen. Wát veel mensen hebben vorige week mijn eerste blogpost gelezen en wat een lieve reacties! Ontzettend bedankt, daar word ik heel blij van!

FullSizeRender (12)

Huis + Liefde = Thuis 
Het lijkt me leuk om jullie eerst eens te laten zien waar wij wonen. Dit is ons huis!
Mijn geliefde Kaatje staat met een lege accu op de oprit, dus deze moest wel op de foto pronken, haha. In april 2013 hebben wij dit huis gekocht en we wonen hier nu dus 3 jaar. Hiervoor huurden we een appartement in Leeuwarden en daar waren we he-le-maal klaar mee (lees; luidruchtige buren, vervelende buurt etc.)! We waren dus op zoek naar iets anders. Dit was het tweede huis wat we bezichtigd hebben en eigenlijk wisten we het allebei meteen; dit moest ons huis worden!

FullSizeRender (19) FullSizeRender (17)

Klusserdeklus! 
Na lang wachten kregen we de sleutel en kon er geklust worden! Helaas stond het huis al een paar jaar leeg en dat was te zien! Het huis was in slechte staat en er moest dus heel veel gebeuren om het ‘bewoonbaar’ te maken. De eerste weken is er een bouwbedrijf aan de slag geweest en hebben we zelf de kleinere klussen opgepakt. Toen we de sleutel kregen, zijn we er gelijk gaan wonen. Hierdoor konden we elke vrije minuut gebruiken om in ons huis bezig te gaan! Er is geen kamer in het huis waar we niet flink geklust hebben. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en we hebben dit huis ook regelmatig vervloekt, maar het resultaat mag er zijn! We krijgen vaak complimentjes van mensen die voor het eerst bij ons thuis komen. Desondanks staat er nog héél veel op mijn wensenlijstje (zeg maar gerust lijst), om het hier nog mooier te kunnen maken! Maar er moet iets te dromen overblijven, toch?!

FullSizeRender (11) FullSizeRender (16)

It’s all in the details

Ons huis is gebouwd in 1901 en heeft veel authentieke details. Supermooi! Ondanks dat onze stijl vrij modern is, wilden we wel heel graag deze elementen behouden en zichtbaar maken. Zo hebben we hoge balkenplafonds, glas-in-lood en en-suite-deuren. In de hal en in de keuken liggen gave zwart-wit tegeltjes (jaaa, zwart-wit, I love it!) en in de woonkamer een houten vloer. Op onze slaapkamer hebben we een inloopkast gemaakt in wat vroeger de bedstede was. Zelf vind ik het heel gaaf om deze oude elementen te combineren met onze moderne, stoere stijl.

 

FullSizeRender (18)

Laat je weten wat jij van ons huis vindt?

Liefs,

Grada
Studio Fee 

ps. Volgende week laat ik jullie mijn favoriete plek in huis zien!

Advertenties

3 gedachtes over “Huis + Liefde = Thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s