Woonkamer met kinderen

Lieve allemaal,

Eén van mijn grootste interesses is toch wel interieurstyling. Ik vind het heerlijk om ideetjes op te doen of te schuiven in huis. Vandaag lees je hoe mijn woonkamer mét een dreumes eruit ziet.

Woonkamer met kinderen
Zodra je kinderen krijgt, verandert er een heleboel. Dit zijn veranderingen op vele gebieden, maar niet in de laatste plaats voor je huis. Dat begint al als je zwanger bent en de box een prominente plek in de woonkamer krijgt. De hoeveelheid speelgoed is dan nog beperkt en de kleuren af te stemmen op je interieur. Maar als je kindje groter wordt, komen er alleen maar meer spulletjes bij. En kinderen zijn nu eenmaal gek op kleur, dus is het snel gedaan met je zorgvuldig gestylde huis. Het is best lastig om een goede balans te vinden, vooral wanneer je niet zo’n hele grote woonkamer hebt. Zelf vind ik het fijn als ons huis nog steeds óns huis is en niet helemaal wordt overgenomen door Féline haar spulletjes. Natuurlijk mag ze overdag overal mee spelen, maar als ze ’s avonds op bed ligt wil ik dat de woonkamer weer ‘van mij’ is.

IMG_3366

Féline’s hoekjes
Ons huis heeft een voor- en achterkamer, waardoor we het eetgedeelte apart hebben van het zitgedeelte. Wij besloten om in de achterkamer hoekjes voor Féline te maken. Ik vind het fijn dat haar spullen bij elkaar op één plek staan, zodat het overzichtelijk en opgeruimd blijft. Afgelopen week maakten we voor haar een bureautje, waar ze lekker kan kleuren en spelen. Wybren maakte het zelf van steigerhout, dat ik vervolgens wit verfde. Doordat het bureau wit is en qua hoogte overloopt in de plank in de kast, past deze mooi in het geheel en blijft de basis rustig. Door het steigerhout is het toch een stoer meubel geworden. Met een paar leuke opbergmanden is het speelgoed snel opgeruimd. 

FullSizeRender (64)

FullSizeRender (67)

FullSizeRender (68)

Ik ben heel blij met dit nieuwe hoekje en gelukkig vindt Féline het ook fantastisch! Ze wil er steeds ‘sitte’ om te kleuren of haar fruit te eten.

Aan de andere kant van de kamer staat het Ikea keukentje dat ze op haar 1e verjaardag kreeg. Doordat deze zo basic is (wit en hout, I love it!), past hij perfect in bijna ieder interieur. Heb je deze ook staan en ben je er een beetje op uitgekeken? Als je het keukentje op Pinterest opzoekt, kom je de gaafste DIY-ideeën tegen!

FullSizeRender (71)

FullSizeRender (65)

FullSizeRender (69)

Verder hebben wij niet al het grote speelgoed in de woonkamer staan. Sommige dingen staan op zolder en wisselen we één keer in de zoveel tijd om. Féline kan toch niet met alles tegelijk spelen en dan is het net of heeft ze weer iets nieuws!

FullSizeRender (70)

Wat vind je van Féline’s hoekjes? En hoe ziet jouw woonkamer met kinderen eruit? Laat het me weten in een reactie! 🙂

Liefs,

Grada
Studio Fee 

ps. Volgende week lees je dat Féline nóg een fijn plekje heeft in de woonkamer…

Advertenties

2 gedachtes over “Woonkamer met kinderen

  1. Pingback: DIY: tipi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s