DIY: tipi

Lieve allemaal,

Wat leuk dat je weer op m’n blog komt kijken! Vandaag heb ik een leuke DIY.

FullSizeRender (74)

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, heeft Féline nóg een fijn plekje in onze woonkamer. Namelijk haar tipi! Hij staat hier inmiddels alweer een tijdje, maar ik vond het te leuk om niet te delen.

Hipperdepip!
Je hebt ze vast wel al eens voorbij zien komen. De tipi is helemaal hip voor de kinderkamer. En welk kindje vindt het nu niet leuk om in een tent te spelen? Je ziet ze in allerlei verschillende maten en printjes. Een superleuke trend! Helaas is het prijskaartje daar ook naar. En dat terwijl je het eigenlijk heel simpel zelf kunt maken. Als je een beetje handig bent met de naaimachine, naai je zo een tipi in elkaar. Nu moet ik zelf nog wat oefenen met naaien, dus ik heb mijn moeder even lief aangekeken. 😉

FullSizeRender (76)

IMG_4880

DIY
Op Pinterest vind je verschillende stylingtips en naaipatronen voor tipi’s. Voor deze tipi maakten wij gebruik van verschillende patronen, waaronder die van Elske Leenstra. Het is een kwestie van smaak, dus als je er één wilt maken moet je even kijken wat voor tipi jij het leukst vindt.

Benodigdheden;

❥ ± 5 meter stof
❥ 5 bamboestokken
❥ garen
❥ naaimachine
❥ patroonpapier
❥ schaar

Bij de Kwantum hebben ze hele leuke stofjes, voor maar €5,00 per meter. Omdat ik de tipi in de woonkamer wilde hebben, koos ik voor deze zwart/wit stof met driehoekjes. Van de overgebleven stof naaide mijn moeder een paar kussenhoesjes voor in de tipi. De bamboestokken koop je voor een paar euro bij de bouwmarkt. Op deze manier heb je een tipi voor zo’n €30,00. Een paar veren erin en klaar is ‘ie!

FullSizeRender (73)

Er zijn heel veel mogelijkheden om je tipi leuk te stylen. Je kunt er een leuk speelkleed in leggen of zoals ik gedaan heb, een schapenvachtje. Met lekker veel kussens en knuffels wordt het een heel knus plekje. Om een beetje kleur toe te voegen heb ik er roze cottonballs omheen gehangen. Maar bijvoorbeeld pompoms met een houten kralenketting staat ook superleuk.

FullSizeRender (77)

Multifunctioneel
Féline is gek op haar tipi! Omdat ze natuurlijk nog best wel klein is, staat hij gezellig in de woonkamer. Zo heeft ze haar eigen hoekje om te spelen of een boekje te lezen. Je vouwt hem heel gemakkelijk in elkaar, dus als je hem (even) zat bent, zet je hem zo aan de kant. En als hij teveel ruimte inneemt in je woonkamer, staat hij ook heel leuk op de kinderkamer. Nu het simmer yn Fryslân is, staat hij lekker in de tuin! Zo heeft Féline buiten ook een fijn schaduwplekje om te spelen. En als zij er niet in zit, ligt Leen er wel in te slapen…

FullSizeRender (75)

FullSizeRender (78)

Wat vind je van Féline’s tipi? En ga jij ook zelf een tipi maken? Laat het me weten! 🙂

Liefs,

Grada
Studio Fee 

 

 

5 gedachtes over “DIY: tipi

  1. Pingback: DIY: poppenwagen

Plaats een reactie