Nijntje Museum

Lieve allemaal,

Vorig weekend zijn wij gezellig een dagje weg geweest met z’n drietjes. Wybren was vrij van voetbal, het was heel slecht weer en dit wilden we al een tijdje doen met Féline. Dus stapten we zaterdagochtend in de auto naar Utrecht, naar het Nijntje Museum! Omdat ik op Instagram al een paar vragen kreeg, lees je vandaag wat ik ervan vond.

fullsizerender200

Tickets
Via de website kun je kaartjes bestellen voor een bepaald tijdvak. Hierdoor is het nooit te druk en blijft het leuk. Je mag gedurende een tijdvak van 45 minuten naar binnen en eenmaal binnen mag je zolang blijven als je wilt. Ik vond het heel handig om van tevoren online kaartjes te bestellen, omdat je dan zeker weet dat je naar binnen kunt op het tijdstip van jouw keuze. Kinderen van 0 t/m 1 jaar zijn gratis, kinderen van 2 t/m 12 jaar kosten €7,50 en vanaf 13 jaar betaal je €2,50 per persoon. Een heel betaalbaar uitje dus!

Spelen & ontdekken
Het Nijntje Museum heeft verschillende themaruimtes gebaseerd op de boekjes van Dick Bruna. In deze ruimtes zijn de kindjes echt in de wereld van Nijntje en kunnen ze heerlijk spelen, kijken en ontdekken. Zo kunnen ze in het huis van Nijntje in bad met Snuffie, slapen in het bed van Nijntje en boekjes lezen in de woonkamer. In de dieren/speeltuin kunnen ze lekker spelen, dieren voelen en voeren en de geluidjes herkennen. Ook is er een verkeersplein, compleet met stoplichten en zebrapaden. Hier racen kinderen rond op fietsjes en kunnen ze spelen in een bus en in een auto. Er zijn nog veel meer themaruimtes, maar die mogen jullie zelf ontdekken 😉

fullsizerender202

fullsizerender201

fullsizerender206

img_7727

Dreumes, peuter, kleuter?
Ik kreeg vooral de vraag of het wel leuk was voor kindjes van Féline haar leeftijd (22 maanden). Ik vond het echt een aanrader! Het museum is gericht op kinderen tussen de 2 en 6 jaar, dus er waren wel dingen waar Féline nog iets te klein voor was. Maar ook voor iets jongere kinderen is er meer dan genoeg om te doen en te ontdekken. Als je kindje ouder is dan anderhalf, zou ik er zeker eens een kijkje nemen als je in de buurt bent!

fullsizerender211

fullsizerender212

fullsizerender209

fullsizerender204

Toen Féline was uitgespeeld in het museum, zijn we aan de overkant (in het Centraal Museum) nog even naar de museumwinkel geweest voor een toevoeging aan Féline’s Nijntje-verzameling. Aan het einde van de straat zit KEEK, een biologische lunchroom, waar we heel lekker geluncht hebben. Féline heeft een superleuke dag gehad en wij dus ook!

fullsizerender208

Ga jij ook met je kinderen naar het Nijntje museum of ben je hier al geweest? Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Liefs,

Grada
Studio Fee ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s